A mai piaci helyzetben egy-egy ingatlan eladása meglehetősen időigényes folyamat, melynek során számos, sokszor nem komoly szándékkal érkező - érdeklődőnek kell bemutatnia a lakását, házát, telkét. Nem kevés pénzt kell az ingatlan különböző médiumokban való hirdetésére elkölteni, amely nem is biztos, hogy minden esetben nyújtja az elvárt hatékonyságot.

Amennyiben ingatlanának - legyen akár használt vagy új lakás, családi ház, sorház, telek, garzon, tetőtéri vagy panel - eladásával  Engi Zsuzsanna okleveles ingatlanközvetítő-értékbecslőt bízza meg, biztos lehet abban, hogy csak minősített, komoly szándékú vevőjelöltek fogják megtekinteni ingatlanát. Természetesen minden esetben személyesen kisérem ki eladóinkhoz a potenciális vevőjelölteket.

Megbízási díjainkat csak az elvégzett munka után számítom fel, tehát az ingatlanközvetítésért csak abban az esetben jár közvetítési jutalék, amennyiben értékesítettem ingatlanát, melynek mértéke korrektül alkalmazkodik a piaci feltételekhez.

Az értékesítés folyamata:

Első lépésként, előzetes időpontegyeztetést követően személyesen  felkeresem otthonában, díjmentesen felmérem ingatlanát, összehasonlító piaci elemzést készítek, melynek segítségével közösen meghatározható a reális, az adott lakókörnyezet sajátosságait is figyelembe vevő kínálati ár.  Amennyiben önnek mint eladó félnek is megfelel az ingatlan reális eladási ára és megbíz engem ingatlana értékesítésével, fényképfelvételeket készítek, valamint méretarányos alaprajzot is az ingatlan pontosabb bemutatása érdekében. 

Amire minden tulajdonosnak szüksége van a szerződéskötéshez:

  • Az ingatlan tulajdoni lap másolata (betekintés is elegendő) a helyrajzi szám, tulajdonosok és az esetleges terhek miatt
  • A tulajdonos vagy a meghatalmazott személyi igazolványa, lakcímkártyája és adókártyája (meghatalmazott esetén a meghatalmazás is)
  • Helyszínrajz (nem kötelező, de segítséget jelent)
  • Tervrajzok, alaprajzok (nem kötelező, de segítséget jelent)